Under den epigrafiske undersøgelse på Gebel El Silsila, opdagede missionen en klippe indskrift fra sentiden, der forestiller en sjælden scene med guderne Thoth og Amun-Re med en konge, der ofrer til begge guder.
En anden nyopdaget scene viser processen med at transportere to obelisker fra stenbrudet.


Foto venligst udlånt af MSA

Dr. Maria Nilsson, direktør for Gebel El Silsila kortlægningsprojekt, sagde, at “Holdet også opdagede en sfinks statue, der ligner statuerne fra Sfinks alléen, der forbinder Luxor og Karnak templerne samt en række af klipperum.”


Dr. Maria Nilsson sammen med Nasr Salama på stedet (Foto fra Facebook)

Nasr Salama, direktør for Aswan oldsagerne, sagde, at “Obelisk scenen registrerer den måde stenene blev transporteret fra stenbrudet, efter at blive tilhugget, og indtil de er placeret på en stor båd.”

Denne artikel blev præsenteret på Luxor Times Magazine‘s blog d. 5. januar 2015.

Ønsker du at vide mere om obelisker, og hvordan de blev til, kan du tage på en endagstur til Aswan, hvor du bl.a. har mulighed for at opleve den Ufuldendte Obelisk.