Photo courtesy of Antiquities Ministry’s facebook page

Cairo: 3.000 år gamle ruiner og fundamenter af den største kendte fæstning i Ægypten blev udgravet ved den gamle befæstede by Tell Habua nær Suez-kanalen, fortalte Antikvitets Minister Mamdouh al-Damaty i lørdags.

Fortet, der også er kendt som “the Wall of Prince”, var en del af en defensiv linje i form af en række forter og militære byer. Fæstningen er en af andre befæstninger, der tidligere er blevet opdaget i Tell Habua, det gamle Tharu, som nævnt i Farao Seti I’s indskrifter ved Karnak Templet, der beskriver “Horus Military Route”, sagde Damaty.

“Opdagelsen er betydelig, da den afspejler detaljerne i den gamle ægyptiske militære historie. Det er et mønstereksempel på det gamle Ægyptens militær arkitektur, samt de ægyptiske krigsstrategier gennem forskellige aldre, til beskyttelsen af den hele Ægypten,” fortalte chefen for udgravningsholdet, arkæolog Mohammed Abdel-Maqsoud til The Cairo Post i lørdags.

De nye opdagelser svarede til de inskriptioner over “Vejen for Horus”, der er fundet på væggene i Karnak Templet i Luxor, som illustrerede funktionerne i de 11 militære fæstninger, hvoraf kun 5 er blevet opdaget, der beskyttede Ægyptens østlige grænser.

“Horus Military Route” er en lang vej med fæstningsværker, der beskyttede Ægyptens østfront fra angribere. Det var et centralt udgangspunkt for militære kampagner under det Nye Rige (1580 f.Kr. – 1080 f.Kr.), fortalte den tidligere leder af Det Øverste Råd for Antikviteter, Abdel Halim Nour El-Din til The Cairo Post i lørdags.

“Horus Route” strækker sig 350 kilometer, med start fra Tharu, der ligger omkring to mil nordøst vore dages Qantara og slutter ved Ægyptens grænseby Rafah, ifølge Nour El-Din.

“Ruten var befæstet af to parallelle mure, efterfulgt af 11 fæstninger, der optræder som tidlige advarselspunkter, før ankomsten af enhver besejrende hær, til den strategisk placeret Tharu Fæstning. I samme område var der et økonomisk samfund, hvilket indikerer, at det havde været en kommerciel samt told zone, hvor skatterne blev indsamlet før de nåede Deltaet, “tilføjede han.

Under det Mellemste Rige (2000 f.Kr. og 1700 f.Kr.), nåede Ægyptens militær så langt som til Tigris og Eufrat-floden, og støttede sin position med en lang række af stærkt befæstede kolonier på de mest udsatte steder på handelsvejen fra øst, tilføjede han.

Denne artikel blev præsenteret på The Cairo Post‘s hjemmeside d. 10. januar 2015. –

Ønsker du at se bjerget, hvor denne grav er fundet, kan du tage på en endagstur til Luxor, hvor du har mulighed for at besøge andre grave i Kongernes Dal.