Den Dominikanske Republiks mission, der er instrueret af Dr. Kathleem Martinez, arbejder på Taposiris Magna stedet, vest for Alexandria har udgravet en kalkstens stele, som bærer hieroglyffer og demotiske inskriptioner. Stelen måler 105 cm i højden, 65 cm i bredden og er 18 cm tyk.

Den nyopdagede stele, der blev indskrevet i kong Ptolemæus V’s syvende år, indeholder 20 linjer med hieroglyffer, inkluderer kongelige kartoucher af kong Ptolemæus V, Ptolemæus’ kone og søster, dronning Kleopatra I, samt hans far kong Ptolemæus IV og hans kone Arsinoe III.

De demotiske inskriptioner i bunden af ​stelen består af 5 linjer fra den hieroglyffiske inskription i toppen.

Dr. Mamdouh El Damaty sagde, at “Betydningen af denne opdagelse er de forskellige inskriptioner, der danner teksten, er ligesom Rosetta stenen, som blev indskrevet i kong Ptolemæus V’s 9. regeringsår. (2 år efter denne stele blev indskrevet.)

Ministeren tilføjede, at “Stelen er en tro kopi af stelen i Philae Templet i Aswan, der også går tilbage til kong Ptolemæus V, og afspejler kongen der ofrer et stort område i Nubien til gudinden Isis og hendes præster.


Dr. Kathleen Martinez sammen med Dr. Zahi Hawass (April 2010)

Dr. Kathleen Martinez, direktør for Den Dominikanske-egyptiske Mission, sagde, at missionen har arbejdet i 6 år på Taposiris Magna stedet og har gjort mange vigtige opdagelser om Alexandrias historie i almindelighed. Nogle af de store opdagelser er adelsmandsgravene samt en række statuer af gudinden Isis foruden mange bronze mønter af dronning Kleopatra.

Denne artikel blev præsenteret på Luxor Times Magazine‘s blog d. 11. februar 2015.